Estany de Banyoles

Menu:

 Visiteu

 Urbanarbolismo
 Iris Seismic Monitor
 Dirk Dzimirsky
 Tipo Biggie
 Sara Small
 Tamara Muller
 Tim Flach
 Christophe Huet
 James Jean
 Joshua Hoffine
 Shiho Fukada
 David Doubilet
 Céu

 Bloc

 Tal com raja
 L'ull viu  
 Recull d'activitats


 

En el punt de mira

El neobrutalisme paisatgístic al Pla de l'Estany
L'empresa Estudi Ramon Folch va rebre l'encàrrec del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat (DPTOP) de redactar un pla director urbanístic per a la comarca del Pla de l'Estany. Davant d'això, associacions veïnals i ecologistes van agrupar-se en una plataforma d'entitats a fi d'elaborar un conjunt de propostes adreçades als redactors del PDU en defensa d'un model territorial sostenible. Passats dos anys, ha sortit a la llum un pla director polèmic que no acaba de fer el pes als ajuntaments, als pagesos, als veïns ni als ecologistes.
... +info | per Salvador Salrà

 

Llibreria-cafè

e-ntrevista. El lector del segle XXI  
Jordi Cervera - Marina Xicoy - Rafael Fernández - Maria de Lluc Serra - Pau Guinart Enric Cucurella - Albert Martí - Diana Zaforteza - Abu Bacaicoa - Edu Rodríguez.
En l'era digital el lector clàssic encara sobreviu. Estem en un moment d'oposats, mac vs. pc, coke vs. pepsi, iphone vs. blackberry, Xina vs. USA, bio vs. high-tech... M'hagués agradat fer un estudi més global, investigar més enllà de la nostra cultura, i arribar a definir un perfil més universal del lector del segle XXI. Degut a la manca de temps i de recursos, un mal endèmic d'avui en dia, he fet un estudi reduït, analitzant el meu entorn, és a dir, amics i coneguts.
... +info | per Anna Bosch

 

El·lipsis

Societat de 'zombies'
La televisió pública hauria de tenir una funció molt clara: servei públic. Però aquest concepte, a priori tan abstracte, es concreta ràpidament quan sintonitzem i veiem canals com TVE o TV3. Llavors és quan com a teleespectadors ens fem preguntes tan òbvies com: quin servei públic em donen programes de dubtosa qualitat periodística com España directo o Gente?
El meu penúltim viatge va ser a la capital britànica, Londres. Aquesta visita em va propiciar el visionat, durant alguna estona morta entre pub i pub, de l'enveja de tota televisió pública a nivell mundial, la BBC.
... +info | per Albert Martí

 

Llengua de clic

El monjos de Myanmar
'Gate, gate, pâragate, pârasamgate, bodhisvâhâ!', “Deixa't anar, deixa't anar, deixa't anar més enllà, deixa't anar més enllà totalment. Oh, quin despertar! Al·leluia!”
Segons el budisme l’il·luminat viu sense pensaments que el distreguin, i en no estar distret pels pensaments, no té res que el perturbi. Un cop superades totes les preocupacions finalment arriba a l'estat de nirvana.
... +info | per Maties Carreras

Horts i recs de sota Monestir
De moment cap consistori banyolí ha estat capaç de portar a terme un pla de protecció dels horts i recs. És més, s'ha incomplert reiteradament l'acord de l'agenda 21 que te per objectiu conservar la zona d'horts situats dins de la trama urbana del municipi. Tanmateix la Generalitat de Catalunya com a impulsora del PDU del Pla de l'Estany ha obviat de manera flagrant un patrimoni excepcional i un paisatge singular.
... +info | per Salvador Salrà

 

Una mirada al món

Viatjar de manera responsable
Slow Travel, amb contraposició al viatge llampec a destins llunyans, proposa viatjar sense presses, gaudint de les petites coses que ofereix el lloc de destinació. Proposa organitzar els viatges segons el temps disponible i buscar alternatives als mitjans de transport més contaminants. Aposta per integrar-se en les costums del lloc de destinació així com relacionar-se amb la població local i tenir temps per relaxar-se, sense caure amb la trampa de voler conèixer-ho tot amb una setmana.
.... +info | per Mariona Canals

 

Discos Rovira

65 días y 300 noches
A menudo pienso que París es la cuna del mundo. Hará una semana me encontré con un catalán de lujo, gran periodista y viejo amigo. Nos vimos en la Librería Shakespeare, albegue de bohemios, literatos y ahora, a mi pesar, de guiris con aires de intelectual de tres al cuarto. Conocí a Àngel gracias a mi primo burgués, el que me inició en la vida disoluta, Pau Rovira de Playa de Aro. Casas era un chico cinéfilo y melómano, el que más. Se encontraba en Francia con motivo de una presentación de un filme catalán recientemente galardonado, el cual no había conseguido pasar sentado del minuto diez.
... +info | per Francisco Rovira