Menu:

 

 Info relacionada

 Conveni 120.000 euros
 
El Pregoner il·legal

 

En el punt de mira

Una manera de llençar diners públics a les escombraries | per Salvador Salrà

Els principis bàsics de la democràcia comencen des del moment en que els nostres representants polítics assumeixen un compromís social, ètic, i de servei envers tots els ciutadans. Uns principis que es veuen seriosament qüestionats quan ERC de Banyoles va costejar uns pamflets amb diner públic.

Es tracta de l'últim butlletí municipal “El Pregoner” que difonia en plena campanya electoral les actuacions d'ERC dels darrers quatre anys de mandat. A instància de la Junta Electoral es va retirar de circulació per vulnerar de manera flagrant la normativa electoral vigent.

Segons fonts de l'Ajuntament el cost del pamflet va pujar uns 30.000 euros (cinc milions de les antigues pessetes). A partir d'aquí no sabem si els republicans van retornar uns diners que legítimament havien d'incidir en els veïns i veïnes de Banyoles i en canvi van ser malbaratats en forma de propaganda.

De fet parlem d'una quantitat ridícula si es compara amb els 120.000 euros que deu el Consistori per incomplir un conveni amb un particular i que va estar signat de manera irresponsable per ERC quan governava. Això no treu que l'actual equip de govern i la mateixa oposició en un exercici de transparència i responsabilitat hauria de posar fil a l'agulla i reclamar la devolució d'uns diners, uns 30.000 euros, que foren utilitzats de manera clarament irregular.